2015 YGS için Sınava Giriş Yerlerini nasıl öğrenirim? 2015 YGS sınavı için "Sınava Giriş Belgesi" Nasıl alınır? Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ye nerede gireceğim? 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na giriş belgesini nasıl ve nereden alırım? 2015 YGS'ye girecek adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri sonucu belli oldu. YGS sınav giriş yerini öğrenme. 2015 YGS sınava giriş bina ve salonunu sorgula.
ÖSYM,"Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi" başlıklı duyurusunda, 15 Mart 2015 tarihinde yapılacak 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2015-YGS) başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığını belirtti.
Yapılan duyuruda;
Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2015-YGS Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 5 Mart 2015 tarihinde saat 14.00’den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edineceklerdir. Adaylar 15 Mart 2015 tarihine saat 10.15'e kadar işlemi gerçekleştirebilirler. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır.
2015 YGS SINAVINA GİRECEK ADAYLARIN DİKKATİNE:
- Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur.
- Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidir.
- Adaylar İnternet’ten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır.
- Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.
- Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
- Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur.
- Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.),
- tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge,
- Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir.
- Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır.
- Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.
- Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.
- Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
- Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.