2015 Dikey Geçiş Sınavı (2015-DGS) Başvuruları Başladı

 

2015 Dikey Geçiş Sınavı için başvurular ne zaman? DGS-2015 Başvuruları başladı mı? 2015-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formu. ÖSYM'de DGS 2015 için başvuru tarihleri. DGS sınavı ne zaman, nasıl yapılır, Dikey Geçiş Sınavı için başvurular nasıl yapılır? Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS)

 

ÖSYM'nin 22 Mayıs 2015 tarihli, "2015 Dikey Geçiş Sınavı (2015-DGS) : Başvurular" adlı duyuru aşağıdaki şekilde http://www.osym.gov.tr/ web adresinde yer almıştır:

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 26 Temmuz 2015 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri, 22 Mayıs 2015 tarihinde başlayacak, 4 Haziran 2015 tarihinde sona erecektir.

Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun  olanlar  ve  aynı  koşullarda yurt dışından  mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvurabilirler. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.  

Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2015-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2015-DGS Sınavı Başvuru Başlangıç Tarihi, Başvuru Bitiş Tarihi, DGS Sınav Ücreti, DGS Sınav Ücreti Ödeme Yerleri

Başlangıç Tarihi : 22.05.2015 15:15
Bitiş Tarihi :04.06.2015 23:59
Sınav Ücreti:70,00 TL (%18 KDV dâhildir.)

DGS Sınav Ücreti Ödeme Yerleri:

  1. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı,
  2. Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı,
  3. Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),
  4. Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),
  5. Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı,
  6. Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa),
  7. ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

 

2015-DGS SINAVI KILAVUZU

 

2015-DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) BAŞVURUNU BURADAN YAP...

 

 

Genç Tercih © 2012. Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Sitemiz kullanıcılara güncel bilgileri basit ve pratik bir şekilde ve hiç bir koşul getirmeden ve ücret talep etmeden sunmak için hizmet vermektedir. Bu sitede (www.genctercih.com) verilen tüm bilgiler, dokümanlar ve haberlerin azda olsa eksik, yanlış, öznel ve / veya güncel olmama ihtimalleri vardır. Siteyi kullanan herkesin bu durumların farkında olması ve nihai kararlarını verip işlemlerini yaparken bu durumu göz önünde bulundurmaları önemle rica olunur. Kullanıcı ve adayların nihai kararlarında ve işlemlerinde YÖK, ÖSYM, MEB vb. resmi kurumların kaynaklarından ilk elden faydalanmaları ve bilgileri kontrol etmeleri tavsiye olunur. Site doğabilecek yanlış anlamalardan ve yanlışlıklardan dolayı sorumluluk kabul etmez. Site tüm kullanıcıların bu uyarıları okumuş olduklarını kabul eder.

MEVLANA ÇAKIRAL, televizyon kıskacında çocuk