2014 ÖSYS Milli Sporcu Yerleştirme Tercihlerinin Alınması
2014 ÖSYS Milli Sporcu Üniversite Kontenjanları

 

2014 ÖSYS Milli Sporcu Yerleştirme Tercihleri İşlemlerinin Alınması. 2014 ÖSYS Milli Sporcu Üniversite Kontenjanları ne kadar? Hangi yükseköğretim porgramlarına ne kadar milli sporcu kontenjanı ayrıldı. 2014 ÖSYS Milli Sporcuların üniversiteye yerleştirme işlemleri. Başarılı sporculara hangi yükseköğretim programları ne kadar yer ayırdı. Milli Sporculara yönelik 2014 ÖSYS yerleştirmeleri için başvuruların alınması.

 

ÖSYM'nin web sitesinde 15 Ekim 2014 2014 tarihli "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Milli Sporcu Yerleştirme İşlemleri Tercihlerin Alınması" adlı duyuruya göre;

 2014-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunun 10.4 maddesine göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvurular 15 Ekim 2014 - 22 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

Başvuruları Merkezimizce kabul edilen adaylar tercihlerini yukarıda belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile tercih edilebilecek yükseköğretim programlarına ve bu programların koşul ve açıklamalarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Adaylar en fazla 8 tercih yapabilecekleridir.Engelli Adaylar, Tabloda yer alan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programlarını  tercih edemeyeceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.

ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Tercih işlemi, 22 Ekim 2014 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Tercih süresi uzatılmayacaktır. Tercih bildirimini tamamlayan adayların "Tercih Bildirim İşlemi Başarıyla Tamamlandı." uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan Tercih Listesinin bir dökümünü alarak saklamaları gerekmektedir. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

2014 ÖSYS Milli Sporcular İçin Yerleştirme Tercihi Yap...

 

2014 ÖSYS Milli Sporcu, Sporda Üstün Başarı Kazananlar için Üniversite Yükseköğretim Programları Kontenjanları... 

Genç Tercih © 2012. Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Sitemiz kullanıcılara güncel bilgileri basit ve pratik bir şekilde ve hiç bir koşul getirmeden ve ücret talep etmeden sunmak için hizmet vermektedir. Bu sitede (www.genctercih.com) verilen tüm bilgiler, dokümanlar ve haberlerin azda olsa eksik, yanlış, öznel ve / veya güncel olmama ihtimalleri vardır. Siteyi kullanan herkesin bu durumların farkında olması ve nihai kararlarını verip işlemlerini yaparken bu durumu göz önünde bulundurmaları önemle rica olunur. Kullanıcı ve adayların nihai kararlarında ve işlemlerinde YÖK, ÖSYM, MEB vb. resmi kurumların kaynaklarından ilk elden faydalanmaları ve bilgileri kontrol etmeleri tavsiye olunur. Site doğabilecek yanlış anlamalardan ve yanlışlıklardan dolayı sorumluluk kabul etmez. Site tüm kullanıcıların bu uyarıları okumuş olduklarını kabul eder.

MEVLANA ÇAKIRAL, televizyon kıskacında çocuk