Back to Top Anasayfa

2020 MEB Telafi Eğitim Düzenlemesi, Yaz tatili olacak mı? Öğretmenler yazın telafi eğitimi verecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) web sitesinde, 16 Nisan 2020 itibari ile yer alan "BAKAN SELÇUK'TAN 'TELAFİ EĞİTİMİ' DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA" başlıklı haberde, Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.


Bakan SELÇUK: "TBMM'de kabul edilen Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile üniversitelerde, ilk ve orta öğretimde yaz tatilinde telafi eğitimi yapılabilmesi düzenlendi. "Telafi Eğitimi"ne ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti."


'Telafi eğitimi düzenlemesi' kısmi ve hızlandırılmış bir 'telafi' sürecini tanımlamaktadır

Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından, TBMM'de kabul edilerek yasalaşan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yapılamayan eğitimlerin telafisine ilişkin düzenlemeyi de içeren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a ilişkin paylaşımda bulundu.
Bakan Selçuk, "TBMM'de kabul edilen 'Telafi eğitimi düzenlemesi' kısmi ve hızlandırılmış bir 'telafi' sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz." açıklamasını yaptı.


Öğrencilerin telafi edilemez bilişsel, duygusal kayıplar yaşamaması için uzaktan eğitim şart

Öğrencilerin okuldan ve eğitimden soğumaması için önemli olan uzaktan eğitimi, tüm ülkeler, olanakları ölçüsünde yapıyor.
Uzaktan eğitime en erken başlayan iki ülkeden biri olan Türkiye, televizyonun yanı sıra Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile de eğitime destek veriyor.
Bu eğitimlerin verilmemesi durumunda, öğrenmede unutmanın katlanarak artacağından hareketle eğitim uzmanları, öğrencilerin telafi edilemez bilişsel, duygusal kayıplar yaşamaması için uzaktan eğitimin şart olduğunu belirtiyor.
Uzmanlar, telafi eğitiminin kaybedilen okul zamanının hızlandırılmış ve kısmı bir tamamlayıcısı olduğunun altını çizerek, telafi eğitiminin okulların kapalı kaldığı iş günü kadar yapılamayacağına işaret ediyor.


Kaynak:

https://meb.gov.tr/