Back to Top Anasayfa

2019 YKS Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu, 2019 Üniversite Tercih Sonuçları Açıklandı, Hangi Üniversiteye Yerleştiniz?

23 Temmuz - 29 Temmuz 2019'da yapılan "2019-YKS Tercih İşlemleri" neticesinde üniversite adaylarının hangi üniversitenin, hangi yükseköğretim porgramına yerleştirildiği belli oldu. Üniversite adaylarının tercihleri sonucunda kazandıkları lisans ve ön lisans bölümlerini ÖSYM'nin web sitesinden öğrenebilirler.


ÖSYM web sitesinde yapılan, 06.08.2019 tarihli ve "2019-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı" başlıklı duyurusunda: Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 06 Ağustos 2019 tarihinde saat 12.00'den itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.


2019-YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yerleştirme Sonuçlarını, yani üniversite tercih işlemleri neticesini aşağıdaki bağlantıdan da öğrenebilirsiniz.

2019-YKS Yerleştirme Sonuçlarını, Hangi Üniversite ve Bölümünü Kazandın, Öğren..

2019 YKS Yerleştirme Sonuçlarına Hakkında Bazı İstatistiksel Bilgiler


Tercih Yapma Hakkına Sahip Olan ve Tercih Yapan Aday Sayıları

Tercih Yapma Hakkına Sahip Olan ve Tercih Yapan Aday Sayıları

Örgün Yükseköğretim Programlarının Kontenjanları ve Yerleşen Aday Sayıları

Örgün Yükseköğretim Programlarının Kontenjanları ve Yerleşen Aday Sayıları

Öğrenim Durumuna Göre Başvuran ve Yerleşen Aday Sayıları

Öğrenim Durumuna Göre Başvuran ve Yerleşen Aday Sayıları

Okul Türlerine Göre Başvuran ve Yerleşen Aday Sayıları

Okul Türlerine Göre Başvuran ve Yerleşen Aday Sayıları

2019-YKS Yerleştirme Sonuçlarına Göre "En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3)" incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:

2019-YKS Yerleştirme Sonuçlarına Göre Ön Lisans için En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3)

2019-YKS Yerleştirme Sonuçlarına Göre "En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-4)" incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:

2019-YKS Yerleştirme Sonuçlarına Göre Lisans için En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-4)