Back to Top Anasayfa

2016 ÖSYS Milli Sporcular İçin Tercihlerin Alınması

ÖSYM, 19 Ağustos 2016 tarihli "2016 ÖSYS Milli Sporcu Yerleştirme İşlemleri: Tercihlerin Alınması" duyurusu:

ÖSYM, 2016 ÖSYS Kılavuzuna göre, spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme için tercihlerin alım tarihleri 19 Ağustos - 25 Ağustos 2016 olarak belirlenmiştir.ÖSYM web sitesindeki duyuruya göre tercih süresi uzatılmayacaktır.

Başvuruları Merkezlerde kabul edilen adaylar tercihlerini yukarıda belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile tercih edilebilecek yükseköğretim programlarına ve bu programların koşul ve açıklamalarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Adaylar en fazla 8 tercih yapabileceklerdir. Engelli Adaylar, Tabloda yer alan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programlarını tercih edemeyeceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.
Tercih bildirimini tamamlayan adayların “Tercih Bildirim İşlemi Başarıyla Tamamlandı.” uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan Tercih Listesinin bir dökümünü alarak saklamaları gerekmektedir.

2016-ÖSYS Spor Dallarında Üstün Başarılı Olan Adaylar İçin Yükseköğretim Programları Kontenjan ve Koşulları

2016 ÖSYS Milli Sporcuların yerleştirilmesi ile ilgili yükseköğretim programları kontenjan ve koşulları ile ilgilibilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

[]2016 Milli Sporcu Alımları İçin Üniversite Kontenjanları ve Koşulları - PDF