2015 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Tercihlerin Alınması

DGS Tercih İşlemleri Temel Kurallar

Dikey Geçiş Yapılabilecek Ön Lisans Mezuniyet Alanlar

Dikey Geçiş Yapılacak Yükseköğretim Lisans Programları

 

2015 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Tercihlerin Alınması, DGS Tercih İşlemleri nasıl yapılır? Dikey Geçiş Yapılabilecek Ön Lisans Mezuniyet Alanlar nelerdir? Dikey Geçiş Yapılacak Yükseköğretim Lisans Programları hangileridir? Dikey Geçiş tercihleri tarihleri nedir? DGS (Dikey Geçiş) hakkında genel bilgiler, temel ilke ve kurallar...

 

26 Temmuz 2015 tarihinde  2015 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yapılmış ve 04 Ağustos 2015 tarihinde ÖSYM'nin web sitesinden sonuçları açıklanmıştı. ÖSYM Başkanlığı tarafından yayınlanan 27.08.2015 tarihli duyuruda sınavda başarı sağlayan adaylar tercihlerini 31 Ağustos - 4 Eylül 2015 tarihleri arasında ÖSYM'nin  https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerle ilgili bilgilere aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir. 

2015 DGS Tercihlerinizi Bu Linkten Yapabilirsiniz...

 

DGS (Dikey Geçiş ) Genel Bilgiler Temel İlke ve Kurallar...

DGS Merkezi Yerleştirme İle Dikey Geçiş Yapılacak Yükseköğretim Lisans Programları (Lisans Kodlu)...

DGS TABLO-1'de Yer Alan Yükseköğretim Lisans Programlarının Koşul, Açıklamalar, Bakınızlar... 

DGS TABLO-2.Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları...  

 

Genç Tercih © 2012. Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Sitemiz kullanıcılara güncel bilgileri basit ve pratik bir şekilde ve hiç bir koşul getirmeden ve ücret talep etmeden sunmak için hizmet vermektedir. Bu sitede (www.genctercih.com) verilen tüm bilgiler, dokümanlar ve haberlerin azda olsa eksik, yanlış, öznel ve / veya güncel olmama ihtimalleri vardır. Siteyi kullanan herkesin bu durumların farkında olması ve nihai kararlarını verip işlemlerini yaparken bu durumu göz önünde bulundurmaları önemle rica olunur. Kullanıcı ve adayların nihai kararlarında ve işlemlerinde YÖK, ÖSYM, MEB vb. resmi kurumların kaynaklarından ilk elden faydalanmaları ve bilgileri kontrol etmeleri tavsiye olunur. Site doğabilecek yanlış anlamalardan ve yanlışlıklardan dolayı sorumluluk kabul etmez. Site tüm kullanıcıların bu uyarıları okumuş olduklarını kabul eder.

MEVLANA ÇAKIRAL, televizyon kıskacında çocuk