KYK( Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu)

2015 YURT BAŞVURULARI BAŞLADI

 

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları hakkında açıklama. Üniversiteyi kazananlar ve ara sınıf öğrencileri YURT BAŞVURULARInda bulunabilirler. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu. 2015 Yurt başvuruları nasıl yapılacak. Kimler KYK Yurt başvurularında bulunabilirler...

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2015 yılı için Üniversiteyi kazanan ve ara sınıf öğrencileri için Yurt Başvuru İşlemlerinin başladığını duyurdu. 10 Ağustos 2015 tarihinde başlayan başvurular için aşağıdaki açıklama yer aldı:

İlk defa Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren,  ilk defa lisansüstü programlara katılacak öğrencilerle yatay ve dikey geçiş yapacak öğrenciler ve kurum yurtlarında kalıp öğrenim süresini uzatan öğrencilerin başvuruları ise daha sonra alınacak.

Son güne kadar güncelleme imkânı var
Üniversite sonuçlarının açıklanması ve yerleştirme işlemlerinin sona ermesinin ardından KYK yurtlarında barınacak öğrencilerin başvuruları, 10Ağustos Pazartesi itibariyle alınmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada yurt başvurularının 17 Ağustos 2015 Pazartesi gecesi saat 23:59’da sona ereceği hatırlatılarak, internet üzerinden alınacak başvurulardan;  ilk kez üniversite kazanan öğrencilerle ara sınıflarda okuyan öğrencilerin yararlanabileceği belirtildi. Öğrenciler başvurunun son gününe kadar bilgilerini de güncelleyebilecek.

Başvurusunu daha sonra yapacaklar
İlk kez özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, İlk kez lisansüstü programlara katılacak öğrenciler, 2015-2016 öğretim döneminde yatay ve dikey geçiş yapacak öğrenciler ve kurumun yurtlarında kalıp öğrenim süresini uzatan öğrenciler ise başvurularını daha sonra yapacak.

Bilgileri 11 devlet kurumu teyit edecek
Başvuruda bulunan bütün adayların durumları, 11 devlet kurumundan alınan bilgiler doğrultusunda değerlendirilecek. Yurt müracaat sonuçları yakın bir tarihte kamuoyuyla paylaşılacak.

Başvurusu değerlendirilmeyecekler
Örgün eğitime kaydı olmayanlar, kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz çıkarma cezası“ almış olanlar, taksirli suçlar hariç sabıka kaydı bulunan öğrenciler, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler, ailesinin ikametgâhı okulun bulunduğu belediye sınırları içerisinde bulunanlar ve ücretle sürekli bir işte çalışan veya sürekli geliri olan öğrencilerin yurt başvuruları değerlendirilmeyecek.  

 

KYK 2015 YURT BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Genç Tercih © 2012. Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Sitemiz kullanıcılara güncel bilgileri basit ve pratik bir şekilde ve hiç bir koşul getirmeden ve ücret talep etmeden sunmak için hizmet vermektedir. Bu sitede (www.genctercih.com) verilen tüm bilgiler, dokümanlar ve haberlerin azda olsa eksik, yanlış, öznel ve / veya güncel olmama ihtimalleri vardır. Siteyi kullanan herkesin bu durumların farkında olması ve nihai kararlarını verip işlemlerini yaparken bu durumu göz önünde bulundurmaları önemle rica olunur. Kullanıcı ve adayların nihai kararlarında ve işlemlerinde YÖK, ÖSYM, MEB vb. resmi kurumların kaynaklarından ilk elden faydalanmaları ve bilgileri kontrol etmeleri tavsiye olunur. Site doğabilecek yanlış anlamalardan ve yanlışlıklardan dolayı sorumluluk kabul etmez. Site tüm kullanıcıların bu uyarıları okumuş olduklarını kabul eder.

MEVLANA ÇAKIRAL, televizyon kıskacında çocuk