2015 ÖSYS Kılavuzu Yayınlandı

2015 YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) Başvuruları Başladı

 

2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu yayınlandı. 2015 YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) Başvuruları başladı. 2015 YGS başvuru tarihleri. 2015 YGS başvuruları nasıl yapılır? 2015 YGS başvuruları nerede yapılır? 2015 ÖSYS Kılavuzunda başvuru şartları. 2015 ÖSYS sınava giriş yerleri. 2015 ÖSYS sınav başvuru merkezleri. 2015 ÖSYS sınav ücretleri ne kadar? 2015 ÖSYS Başvuru İşlemleri, Genel Bilgilendirme, Ayrıntılar Ve Değişiklikler. Sınavsız geçiş dışındaki başvurular (genel , anadolu, fen lisesi vb. adayları) için 2015 ÖSYS süreci hakları ve ayrıntıları.

 

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) web sitesinden yapılan duyuruya göre 2015 YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) başvuruları 05 Ocak - 19 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. ÖSYM başvuruların nasıl yapılacağı konusunu aşamalar halinde ayrıntılı olarak açıklamıştır. Ayrıca "2015 ÖSYS Kılavuzunu" da adayların yararlanması amacı ile yayına koymuştur.

2015-ÖSYS başvuruları 2 aşamadan oluşmaktadır:

  • Aday bilgilerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine işlenmesi ve onay kodunun sisteme girilmesi  (Başvuru işlemi)
  • Sınav/sınavsız geçiş ücretinin yatırılması (Başvurunun tamamlanması)

 

2015-ÖSYS başvuru işlemlerinde yapılan aşağıdaki yenilikler yapılmıştır:

  • Başvuru işlemi yapıldıktan sonra sınav/sınavsız geçiş ücreti yatırılacaktır. Başvurusunu bir başvuru merkezinden veya ÖSYM’nin internet adresinden bireysel olarak yapan adaylar, daha sonra kılavuzda yer alan bilgiler doğrultusunda başvuru süresi içinde sınav/sınavsız geçiş ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.
  • Milli Eğitim Bakanlığına bağlı (MEB) bağlı  bir ortaöğretim kurumdan mezun olanların/olacakların eğitim bilgileri, MEB e-okul sisteminden elektronik ortamda ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine  aktarılacak, adaylar bu bilgilerini başvuru ekranında görebileceklerdir.
  • MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi olmayanlardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgisi bulunanların eğitim bilgileri, MEB e-okul verilerine uyumlu olması amacıyla ekte yer alan Alan/Dal Dönüşüm Tablosu doğrultusunda güncellenmiştir.

 

  • Bir ortaöğretim kurumunda eğitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylardan kendi okulu başvuru merkezi olanlar, başvurularını kendi okullarından yapacaklardır.—
  • ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapacaklardır.
  • Diğer ayrıntılar için lütfen tıklayınız...

 

2015 ÖSYS (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) Kılavuzunu İndir...

 

2015 ÖSYS(Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) Alan/Dal Dönüşüm Tablosu...

2015 ÖSYS(Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) Aday Başvuru Formu...

2015 ÖSYS(Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) Sağlık Durumu / Engel Bildirim Formu...

2015 ÖSYS(Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) Başvuru Merkezleri...

2015 ÖSYS(Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) Okul veya İle Göre Yakın Sınav Merkezleri...

2015 ÖSYS(Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) Ortaöğretim Kurumları Kitapçığı...

2015 ÖSYS(Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) Eğitim/Öğretim, Alan/Dal Bilgisi Güncelleme...

 

SINAVA KATILACAK OLAN TÜM ADAYLARA GENÇ TERCİH EKİBİ OLARAK BAŞARILAR DİLERİZ...

 

 

 

Genç Tercih © 2012. Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Sitemiz kullanıcılara güncel bilgileri basit ve pratik bir şekilde ve hiç bir koşul getirmeden ve ücret talep etmeden sunmak için hizmet vermektedir. Bu sitede (www.genctercih.com) verilen tüm bilgiler, dokümanlar ve haberlerin azda olsa eksik, yanlış, öznel ve / veya güncel olmama ihtimalleri vardır. Siteyi kullanan herkesin bu durumların farkında olması ve nihai kararlarını verip işlemlerini yaparken bu durumu göz önünde bulundurmaları önemle rica olunur. Kullanıcı ve adayların nihai kararlarında ve işlemlerinde YÖK, ÖSYM, MEB vb. resmi kurumların kaynaklarından ilk elden faydalanmaları ve bilgileri kontrol etmeleri tavsiye olunur. Site doğabilecek yanlış anlamalardan ve yanlışlıklardan dolayı sorumluluk kabul etmez. Site tüm kullanıcıların bu uyarıları okumuş olduklarını kabul eder.

MEVLANA ÇAKIRAL, televizyon kıskacında çocuk