2014 EK YERLEŞTİRME BİLGİLENDİRMESİ ve DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

 

Başvuru Tarihi: Ek yerleştirme 18-25 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

Başvuru  Şekli: Başvurular internet üzerinden bireysel kullanıcılar tarafından yapılacaktır. ÖSYM merkezlerinden başvuru yapılmayacaktır.

Ödemeler: Ek yerleştirme için tercih ücreti 10,00 TL olacaktır. Tercih işleminden önce bu ücretin yatırılmış olması gerekmektedir. Adaylar ek yerleştirme tercih ücretini, T.C. Ziraat Bankası  ATM ve İnternet bankacılığı, T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı  Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, DenizBank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı veya Tüm PTT İş Yerleri aracılığıyla yatırabileceklerdir. Ek Yerleştirme tercih ücreti ÖSYM’ninİnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Tercih Kılavuzu: 2014-ÖSYS Ek Yerleştirmeye ilişkin bilgiler, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Adaylar, 2014-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacaktır.

Tercih Sayısı: Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabileceklerdir.

Tercih Yapabilme Kuralları:

  • Öncelikle 2014 ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2014-ÖSYS'ye başvurulmuş olması zorunludur.

  • 2014-ÖSYS Merkezì yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2014-ÖSYS merkezî yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş olmak gerekir.

  • Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programlarını, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebilecektir.

  • Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo 3B’deki önlisans programlarını, yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Tablo 3A’daki ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır.

  • 2014'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirme için tercih yapabilirler.

  • DİKKAT: Tablo-3A'da her programın karşısında o programa genel yerleştirme sırasında oluşan en küçük puan ile bu yerleştirmede kullanılan önceliklere göre yerleşen en son adayın öncelik durumu gösterilmiştir. Bu bilgiler adaylara sadece tercihlerini yapmada kolaylık sağlamak için verilmiştir. Adaylar, Tablo-3A'daki en küçük puanların ve önceliklerin altında olsalar bile tercihlerini yapabileceklerdir. Bir başka deyişle, Tablo-3A'dan tercih yapacak adaylar ister meslek lisesi ister genel lise çıkışlı olsun en küçük puan ve öncelik bilgilerini göz önünde tutmadan da tercihlerini yapabilirler.

  • Tablo 4’ten tercih yapabilmek için adayın ilgili puan türünden 180 puan ve yukarısı almış olması gerekmektedir. Açıköğretim bölümleri hariç. Açıköğretim bölümlerini tercih edebilmek için her hangi bir puan türünden 140 puanı geçmiş olmak yeterlidir.  Taban puanı oluşan bölümlerde o puandan yüksek almış adaylar sadece ilgili bölümü tercih edebilir.

  • Tablo 3B’den tercih yapabilmek için adayın ilgili puan türünden 140 ve yukarısı puan almış olması gerekmektedir. Taban puanı oluşan bölümlerde o puandan yüksek almış adaylar sadece ilgili bölümü tercih edebilir.

Not: Yukarıdaki şartları yerine getirmeyen aday her hangi bir bölüm kazanmış olsa bile kayıt hakkı olmayacaktır.

                                                                         Hazırlayan:   Rehber Öğretmen      Mesut Sabancı

Genç Tercih © 2012. Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Sitemiz kullanıcılara güncel bilgileri basit ve pratik bir şekilde ve hiç bir koşul getirmeden ve ücret talep etmeden sunmak için hizmet vermektedir. Bu sitede (www.genctercih.com) verilen tüm bilgiler, dokümanlar ve haberlerin azda olsa eksik, yanlış, öznel ve / veya güncel olmama ihtimalleri vardır. Siteyi kullanan herkesin bu durumların farkında olması ve nihai kararlarını verip işlemlerini yaparken bu durumu göz önünde bulundurmaları önemle rica olunur. Kullanıcı ve adayların nihai kararlarında ve işlemlerinde YÖK, ÖSYM, MEB vb. resmi kurumların kaynaklarından ilk elden faydalanmaları ve bilgileri kontrol etmeleri tavsiye olunur. Site doğabilecek yanlış anlamalardan ve yanlışlıklardan dolayı sorumluluk kabul etmez. Site tüm kullanıcıların bu uyarıları okumuş olduklarını kabul eder.

MEVLANA ÇAKIRAL, televizyon kıskacında çocuk